2016/2017 m. „Laisvės kontūrai“

2017 m. kovo 31 dieną, VDU Katalikų teologijos fakultete, vyko respublikinio moksleivių 9-12 klasių kūrybinių – mokslinių darbų konkurso „Laisvės kontūrai“ finalas. Šiemet, jau septintą kartą vykęs konkursas, buvo pasiruošimo Lietuvos jaunimo dienoms, kurių tema „Tiesa padarys jus laisvus“ dalis.

Konkurso organizatoriai sulaukė beveik šimto darbų, kuriuos parengė moksleiviai iš visos Lietuvos. Šįkart moksleiviai gilinosi ne tik į lytiškumo, meilės ir draugystės temas, tačiau ir į kūrinijos saugojimo, vartotojiškumo, tiesos ir laisvės sampratas. Moksleiviai rašė esė, straipsnius, darė tyrimus, rengė „Power point“ pateiktis, kūrė muziką ir video klipus, fotografavo, piešė piešinius bei kitaip stebino vertinimo komisiją.

Pirmąją vietą laimėjo Paulė Oksaitė iš Panevėžio K. Paltaroko gimnazijos. Mergina parengė meninės-mokslinės krypties darbą „Paveikslai be rėmų?!” Darbą parengti padėjo lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Lina Karazijienė ir tikybos vyr. mokytoja Alma Oksienė.

Antroji vieta atiteko Giedriui Jachimavičiui ir Kiprui Kilinskui parengusiems darbą „Kai ‚mažiau yra daugiau‘, arba ar moku branginti kūriniją?”. Moksleiviai iš Kauno VDU Rasos gimnazijos. Pasiruošti padėjo etikos mokytoja metodininkė Daiva Roževičienė.

Trečiosios vietos laimėtoja – Kauno „Saulės“ gimnazijos moksleivė Julija Morinovaitė, kuri parengė meninį darbą „Ne Viktorija, bet pergalė”. Darbą parengti padėjo tikybos mokytoja metodininkė Aušrelė Krunglevičiūtė.

Organizatoriai tikisi, kad šis moksleivių konkursas, ne tik skatina pažinti šias temas ir atskleisti savo gebėjimus, tačiau ir ugdyti sąmoningumą, atsakingą požiūrį į meilę, lytiškumą, žmogaus gyvybę, kūrinijos saugojimą, laisvę ir tiesą, priimti brandžius sprendimus ir savo gyvenime.


Daugiau nuotraukų iš renginio rasite ČIA