2017/2018 m. „Laisvės kontūrai“

2018 m. balandžio 13 dieną, VDU Katalikų teologijos fakultete, vyko respublikinio 9-12 klasių moksleivių kūrybinių darbų konkurso „Laisvės kontūrai“ finalas. 

Konkurso organizatoriai šįkart sulaukė  beveik devyniasdešimt meninių bei mokslinių darbų, kuriuos parengė moksleiviai iš visos Lietuvos. Jaunuoliai įvairiomis formomis kalbėjo apie tikrąją laisvę, kuri yra neatsiejama nuo atsakomybės ir nebūtinai „patogi“, tačiau vedanti į laimę. Skambėjo meilės, draugystės, lytiškumo, gyvybės temos, kurios buvo atskleidžiamos piešinių, filmukų, rašinių ar PPT pristatymų pagalba. Pertraukos metu savo dainomis konkurso dalyvius džiugino grupė „Nei penki, nei devyni“.

Pirmąją vietą užėmė  Kauno „Varpo“ gimnazijos moksleivė Austėja Treinytė, pristačiusi referatą apie 24 dienų iššūkį gyventi be cukraus Šiuolaikinė vartotojiška kultūra: ar tai, ko noriu, yra tai, ko reikia?  Parengti darbą jai padėjo tikybos mokytoja metodininkė Ieva Vasiliauskienė.

Antroji vieta atiteko Dominykui Pokvyčiui ir Kristinai Užgalytei iš Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos. Moksleiviai sukūrė trumpametražį filmą apie abortus O gal dar persigalvosi? Jiems padėjo tikybos mokytoja metodininkė Alė Spiridonovienė, neformaliojo švietimo mokytojas ekspertas Ivanas Kuzminas bei vyr. tikybos mokytoja Ausronė Zamalienė.

Trečiosios vietos laimėtojos –  Kauno VDU „Rasos“ gimnazijos moksleivės Gabrielė Tijūnaitytė ir Aušrinė Lasytė. Merginos pristatė meninį darbą Teisė į gyvybę. Nuo kada prasideda žmogus. (aprašymą rasite čia). Darbą parengti joms padėjo etikos mokytoja metodininkė Daiva Roževičienė.

Organizatoriai tikisi, kad šis moksleivių konkursas ne tik skatina labiau įsigilinti į meilės, lytiškumo, žmogaus gyvybės, kūrinijos saugojimo, laisvės ir tiesos temas bei atskleisti savo kūrybiškumą,  bet taip pat ugdo jauno žmogaus sąmoningumą ir kritišką bei atsakingą požiūrį, kuris padeda priimti brandžius sprendimus ir savo gyvenime.